Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες
Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση αφορά το βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες” από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για μια ασύλληπτη ιδέα των Elena Favilli & Francesca Cavallo, οι οποίες αποπειράθηκαν να συνδυάσουν τη γνώση με την λογοτεχνία, ειδομένη από μια παιδική ματιά. 

Το βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες” παρουσιάζει μια στρατιά από σπουδαίες γυναίκες, οι οποίες έμειναν στην ιστορία για το έργο τους, για τις πρωτοβουλίες τους, για το πνεύμα τους.  Μιλά για γυναίκες οι οποίες ξεχώρισαν μέσα από την προσφορά τους στον κοινωνικό γίγνεσθαι. Μεταξύ άλλων – πιο γνωστών και λιγότερο γνωστών – αναφέρεται στις ιστορίες γυναικών όπως η Κλεοπάτρα, η Μάργκαρετ Θάτσερ, η Μαρί Κιουρί, η Κοκό Σανέλ, η Μεγάλη Αικατερίνη, η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον.

Όλες οι ιστορίες είναι σύντομες εμπεριέχοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για τη ζωή αυτών των γυναικών, ενώ συνοδεύονται από εξαιρετικές εικονογραφήσεις. Οι μικρές αλλά περιεκτικές αυτές ιστορίες αποτελούν ευφάνταστες αφορμίσεις για αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών. Αποτελούν πηγές έμπνευσης δίνοντας κίνητρο στα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δικές τους δεξιότητες προκειμένου να εκπληρώσουν τα δικά τους όνειρα. 

Ένας εξαιρετικός τρόπος κινητοποίησης των παιδιών που πολλές φορές απομακρύνονται από τους στόχους τους λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης και κινήτρων.  Το βιβλίο προσφέρει μια καλή ευκαιρία για συζήτηση πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, επαγγελματικές επιλογές, όνειρα, στόχους, πλάνα ζωής. 

Τώρα, σε αυτές τις πιεσμένες ψυχολογικά μέρες που διανύουμε, είναι μια όμορφη ευκαιρία να αποκτήσουμε κίνητρο και όρεξη για δημιουργία…!!

Θυμηθείτε, ένα καλό βιβλίο ανοίγει νέους ορίζοντες ενώ ταυτόχρονα προάγει την ψυχική μας ευεξία! Εσείς τι διαβάζετε στα παιδιά σας αυτό το διάστημα;  

Αφήστε μου την απάντηση σας στα σχόλια.  Τέλος, εάν σας άρεσε αυτή η βιβλιοπρόταση, διαβάστε εδώ και τις υπόλοιπες που έχω κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *