Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος


Ο “Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος” είναι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι το οποίο έρχεται να μας μιλήσει για τη μετάνοια και την αλλαγή.

Ο καλικάντζαρος της ιστορίας μας δεν είναι  και πολύ ευχαριστημένος με τη ζωή που κάνει. Ένα περιστατικό θα σταθεί αφορμή για να συνηδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να επιλέξει πως θέλει να ζει και ποιες αξίες θέλει  να διατρέχουν τη ζωή του. 

Θα γίνει, άραγε, αυτή η απόφαση αποδεκτή από τους δικούς του; Θα φανεί τολμηρός ακολουθώντας τα όνειρα του ή θα δειλιάσει;  Θα καταφέρει ο κοκκινούλης να βρει την ευτυχία που ψάχνει αλλάζοντας τη ζωή του;

Ένα πολύ όμορφο και τρυφερό παραμύθι που μας μιλά για το γεγονός της ευθύνης των επιλογών μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας,  ούτε να συμπεριφερόμαστε μια ζωή σύμφωνα με τα θέλω και τα πρέπει των άλλων. Κάθε επιλογή που κάνουμε έχει και τις συνέπειες της και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να στεκόμαστε απέναντι στις συνέπειες αυτές. 

 Όταν καταφέρουμε να αντιληφθούμε την αλήθεια αυτή θα μπορέσουμε και να απολαύσουμε περισσότερο την ζωή μας καθώς θα νιώθουμε ότι την ορίζουμε περισσότερο εμείς παρά εκείνη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 

Η Αθηνά Μπασιούκα ξεκίνησε τις σπουδές της ως μηχανικός H/Y, όμως πολύ γρήγορα διαπίστωσε πως η επιστήμη αυτή δεν της ταίριαζε.  Έτσι, στα 24 της αποφάσισε να ασχοληθεί  με τη συγγραφή βιβλίων.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει για ενήλικες τα εξής βιβλία: “Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση”, “Άγριο έγλημα στην Αθωνική Πολιτεία” και “Ο άντρας που θα παντρευτώ, 99 + 1 μύθοι για τις σχέσεις”, το οποίο έγινε και best seller. 

Πλέον, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της  στη Συμβουλευτική Προσωπικής Ανάπτυξης ενώ συνεχίζει να γράφει με αγάπη και μεράκι για τους αναγνώστες της. 

Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις: Ήρα Εκδοτική

Εάν σου άρεσε αυτή η πρόταση, διάβασε επίσης τη βιβλιοπρότασή μου για το παραμύθι “Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *