Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας


Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας είναι ένα παραμύθι, το οποίο πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και το κατά πόσο αυτή μπορεί να αποτελέσει αφορμή αρνητικών σχολίων. 

Η Μαρσέλα είναι μια πανύψηλη καμηλοπάρδαλη, η οποία απολαμβάνει τη σχολική ζωή της. Όταν, όμως η Φρύνη, η ζέβρα, η νέα συμμαθήτριά τους κάνει την εμφάνισή της στο σχολείο, όλα αλλάζουν.

Η Φρύνη προσπαθεί να εκτοπίσει τη Μαρσέλα από την παρέα με ύπουλους τρόπους κάνοντάς τη να νιώθει άσχημα για το ύψος της.

Θα καταφέρει, άραγε, το σκοπό της;

Τι ρόλο θα παίξει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα στην ιστορία μας;

Ένα όμορφο, λιτά γραμμένο παραμύθι ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα παιδιά, ηλικίας 3 – 6 ετών.

Μέσα από μικρές αλήθειες καταφέρνει να αγγίξει αυτόν που το διαβάζει, ενώ παράλληλα μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα των άλλων και να μην υποτιμούν τη βοήθεια κανενός. Τέλος, ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας μεταξύ τους. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο δημιουργός αυτού του βιβλίου ονομάζεται Γιώργος Μπουμπούσης. Είναι δάσκαλος με σπουδές στη σχολική ψυχολογία. Αγαπά τα παιδιά και του αρέσει να βελτιώνεται συνεχώς προκειμένου να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευαισθησία στον ρόλο του ως παιδαγωγός – ψυχολόγος. Για το λόγο αυτό, δε σταματά ποτέ να επιμορφώνεται. Ένας δραστήριος και αξιόλογος άνθρωπος. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Εάν σου άρεσε αυτή η πρόταση, διάβασε επίσης για το παραμύθι “Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *