Βιογραφικό

Λεϊμονή Χρύσα

Γεια σας! Ονομάζομαι Λεϊμονή Χρύσα και είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018.

Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα της Συμβουλευτικής και κυρίως για τη Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.  Γι’ αυτό έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και προγραμμάτων σχετικά με τη Σχολική Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία. Μεταξύ άλλων, έχω παρακολουθήσει το μονοετές πρόγραμμα στην Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ επίσης έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τίτλο “Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Υγεία, την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή”.

Έχω πραγματοποιήσει την πρακτική μου άσκηση, στα πλαίσια του προπτυχιακού μου επιπέδου, στο γηροκομείο “Διαμαντίδειος Στέγη” στη Θεσσαλονίκη, όπου είχα την ευκαιρία να μελετήσω περιστατικά με ανοϊκό σύνδρομο, πάρκινσον, κινητικά προβλήματα και άλλες δυσκολίες της τρίτης ηλικίας, παρέχοντάς τους παράλληλα και ψυχολογική υποστήριξη. Έπειτα, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου, έκανα την πρακτική μου άσκηση στο “Κέντρο Ψυχικής Υγείας” του Βόλου, όπου είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τις συναισθηματικές δυσκολίες ενηλίκων.

Από το 2019 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο κέντρο διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών “Dyslexia Centers Pavlidis Method” στον Βόλο, όπου είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τις συναισθηματικές δυσκολίες αυτών των παιδιών και τη συμβουλευτική γονέων. Από το 2022 διατηρώ το δικό μου γραφείο στην Ν. Ιωνία Βόλου όπου ασχολούμαι με τη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων.

Από το 2023 ξεκίνησα την εκπαίδευση πάνω στη συστημική θεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. (ΚΕΣΜΕΘ)

Ακόμα, τον τελευταίο χρόνο έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη συνεργάτιδά μου, Σκρουμπέλου Χριστίνα (ειδική παιδαγωγός) τη δική μας σειρά podcast με τίτλο “Mind-Set Podcast” όπου έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σχετικά με την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση και την επικοινωνία μεταξύ γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, έχω συμμετάσχει ως εθελόντρια στο πρόγραμμα “Κοινωνική Ένταξη στη γειτονιά” που πραγματοποίησε το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με στόχο την αυτονόμηση παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Τέλος, έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια
αρθρογραφώ συστηματικά στην τοπική εφημερίδα του Βόλου τη «Θεσσαλία»
γράφοντας συνήθως πάνω σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.

Έτσι, έχοντας μεγάλη αγάπη και πάθος τόσο για την επιστήμη μου όσο και για το γράψιμο, αποφάσισα να προχωρήσω στη δημιουργία της συγκεκριμένης σελίδας, προκειμένου να σας κρατάω ενήμερους για όλα τα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις της επιστήμης μου!

Φιλικά, Χρύσα!


Email me